Priprema bazena za sezonu | Pinel Krk

Priprema bazena za sezonu

Priprema bazena za sezonu: ključni koraci za bezbrižne ljetne dane


Rano proljeće idealno je vrijeme za pripremu bazena za nadolazeću sezonu kupanja. Topliji i duži dani donose olakšanje od straha od smrzavanja, a do otvaranja sezone ima dovoljno vremena za testiranje opreme i eventualne popravke.

Obujam radova koje treba obaviti tijekom pripreme bazena za novu sezonu ovisi o tome kako je bazen proveo zimu. Evo nekoliko korisnih savjeta:

1. Čišćenje i održavanje:

  • Ako je bazen bio prekriven tijekom zime, najprije je potrebno pažljivo ukloniti sve nečistoće s prekrivača i okoline. To uključuje uklanjanje lišća, grančica i ostalog otpada koji se nakupio tijekom hladnih mjeseci.
  • Za bazene koji su tijekom zime bili napunjeni vodom, potrebno je temeljito očistiti dno i stijenke bazena. Koristite se snažnim alatima poput bazenskog usisivača ili robotskog čistača za uklanjanje prljavštine i algi s površine.


2. Pregled i popravci:

  • Pregledajte sve strojarske i električne instalacije. Pažljivo provjerite cijevi, spojeve i ventile kako biste bili sigurni da nema curenja ili oštećenja.
  • Također, obratite pozornost na dodatnu opremu kao što su rasvjeta i masažni sustavi. Pazite da su svi dijelovi u dobrom stanju i spremni za uporabu.


3. Kemijska priprema vode:

  • Pravilna kemijska ravnoteža vode ključna je za čistoću i sigurnost bazena. Podesite razine pH i klora u vodi prema preporukama proizvođača. Dodajte algicide kako biste spriječili rast algi i drugih neželjenih organizama.
  • Redovito provjeravajte i nadopunjavajte sredstva za tretman bazenske vode kako biste osigurali stabilnost i čistoću vode tijekom cijele sezone.


4. Punjenje bazena vodom:

  • Koristite se kvalitetnom vodom iz vodovoda kako bi voda bila sigurna za uporabu. Prije punjenja, provjerite parametre vode i ispravnost uređaja za mjerenje kako biste bili sigurni da su svi sustavi spremni za rad.

5. Kalibracija i puštanje u pogon:

  • Kalibrirajte automatske sustave za doziranje kemikalija kako biste osigurali preciznu obradu vode.
  • Provjerite rad svih uređaja i sustava i pobrinite se da su svi spremni za rad prije nego što pustite bazen u puni pogon.


Pravilna priprema bazena za sezonu osigurava čistoću, sigurnost i užitak tijekom ljetnih dana. Pazite na kvalitetu vode i redovito održavajte opremu kako biste bezbrižno uživali u sezoni kupanja!

Kompletnu ponudu bazenske kemije i pribora pogledajte ovdje: Aktualno: bazenska kemija i pribor

Najnoviji blogovi

Košarica prazna