Boja za beton: Betonsko sivilo je out! | Pinel Krk

Boja za beton: Betonsko sivilo je out!

Iz estetskih i praktičnih razloga bojanje betona danas je postalo neizbježno. Unutarnje i vanjske betonske površine itekako se mogu uljepšati i maknuti dosadno betonsko sivilo. Bojanje betona nije komplicirano bitno je samo da se poštuju sva pravila. Boje za beton su otporne na vodu i na vanjske vremenske utjecaje, pa su zato i popularne među izvođačima! Kako dobiti savršeni izgled obojane površine? Boja za beton nanosi se valjkom ili kistom, obično u dva sloja radi postizanja izgleda glatke površine s ravnomjernom bojojm.

Prije samog odabira boje za beton najvažnije je dobro pripremiti površinu. Ovo su samo neke situacije koje vam se mogu dogoditi ukoliko niste dobro informirani:

  • Boja se ljušti jer podloga nije bila čista;
  • Boja se ljušti jer je podloga bila vlažna;
  • Boja se ljušti jer niste stavili predpremaz prije boje;
  • Boja je ispucala jer podloga nije sanirana;
  • Boja ima grubi izgled jer niste koristili prikladan alat.


Vidi sve boje za beton: BOJE ZA BETON

Za svaki savjet oko izbora boja za beton i načina pripreme obratite se našem osoblju! Pinel Krk u ponudi ima nekoliko vrsta boja za beton, a izdvajamo Betonton:


BETONTON - boja za beton proizvedena od specijalnih veziva (akrilnih polimernih ). Može se nanositi na sve vrste vapnenih i cementnih podloga, a otporna na atmosferilije i habanje. Ova boja za beton može služiti za zaštitu i dekoraciju svih vrsta betonskih i fasadnih površina, zidova, stepeništa, krovnih cementnih pokrivača i slično. Izuzetno je jednostavna za upotrebu i omiljeni je proizvod među hobi-majstorima!


IZDAŠNOST: 4-5  m2 /L

POTROŠNJA: 0,20 L /m2 u dva sloja

PAKIRANJE: 0,75L / 5 L / 15 L

NIJANSE: Deset gotovih nijansi iz ton karte, ali u sustavu TOP MIX za nijansiranje može se miješati čitav niz nijansi iz ton karte CHROMOS SVJETLOST kao i od ostalih proizvođača uz mogućnost međunarodne RAL ton karte.

Proizvođač: Chromos Svijetlost  


Vidi sve boje za beton: BOJE ZA BETON


Odlučite li se pak za bojanje betonskog poda, koji je izložen opterećenju odnosno habanju, pravi izbor su epoksidne boje. One su najčešće dvokomponetne (baza+učvršćivač). Ovakav tip boje za beton stvara veoma tvrd premaz otporan na mehanička opterećenja, kemikalije, čak su pogodne i za garaže! Odlučite li se za ovaj tip boje za beton obavezno se savjetujte s prodavačima i zatražite tehnički list boje za beton!






Najnoviji blogovi

Košarica prazna