• Zaštita i njegovanje drvenih površina

Zaštita drveta

Klimatski uvjeti i vremenska opterećenja poput sunca, kiše, vjetra, snijega, onečišćenog zraka i sličnih utjecaja najvažniji su vanjski elementi koji utječu na izgled drva.

Za zaštitu drva od oštećenja nastalih vremenskim opterećenjima postoji dosta različitih premaznih sredstava. Koji ćemo premaz izabrati za naše potrebe ovisi o tome kakav izgled želimo postići kao i o uvjetima kojima je drvo izloženo (gorski ili primorski predjeli, urbani okoliš ...). Pored dekorativne funkcije premaza zaštita je drva od pretjeranog vlaženja jedno od najvažnijih svojstava premaza za vanjsku uporabu.

Pod zaštitom drveta podrazumijevaju se sve mjere u cilju poboljšanja prirodnih svojstava drveta i drvenih materijala. To se odnosi i na svojstvo preuzimanja i otpuštanja vlage, na moguća oštećenja izazvana najezdom insekata kao i na zaštitu od UV-zračenja. Drvena konstrukcija će imati duži vijek trajanja, ukoliko je izvedena i zaštićena tako da ne mogu nastati oštećenja uzrokovana vlagom.

Boje za drvo Hempel

  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Hempel je vodeći svjetski dobavljač premaza za dekorativu, industriju, pomorstvo, tržište kontejnera i jahti. Hempel Umag je tvornica s certifikatom o kontroli kvalitete ISO 9001/2000 i slijedi svjetske ekološke trendove.

Dodaj u kosaricu
Boje za drvo Belinka

  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Belinkini premazi su sredstva za zaštitu i dekoraciju drva. Drvo preventivno štite od drvnih nametnika, vremenskih i mehaničkih utjecaja, dekorativno ga boje, a njima se može sanirati i napadnuto drvo.

Dodaj u kosaricu
Boje za drvo Chromos Svjetlost

  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Tvrtka Chromos Svjetlost smještena je u Lužanima, mjestu u blizini Slavonskog Broda. Uz svoju stogodišnju tradiciju proizvodnje boja i lakova stalno ulaže u napredak tehnologije i proizvoda koji konkuriraju na domaćem, ali i inozemnom tržištu. Kvaliteta njihovih proizvoda prepoznata je i na zahtjevnim inozemnim tržištima, pa bilježe sve značajnije rezultate i na području izvoza.

Dodaj u kosaricu
Boje za drvo Renner

  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Tvrtka Renner Italia proizvodi boje za drvo i druge premaze za drvene površine u skladu sa potrebama njenih korisnika, te teži razvoju i razvija boje koje ne ugrožavaju prirodnu sredinu.

Dodaj u kosaricu
Malinska Krk Prodajni centar

Newsletter

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.