Zaštita drva – ulje ili lak?

Kod uređenja doma drvo kao materijal uvijek je bilo atraktivno. Iako je to prirodni materijal, potrebno ga je dobro zaštititi kako bi bilo dugotrajno i ne bi izgubilo svoje karakteristike.

Nekada se zaštita drva svodila samo na vosak, zatim je napretkom tehnologije  lakiranje postalo najbolji način zaštite drvenih površina. Zadnjih nekoliko godina  na tržištu se pojavljuju ULJA ZA ZAŠTITU DRVA. Iako su u početku izazvala sumnju kod kupaca, ponajprije u kvaliteti zaštite, danas su ulja  za zaštitu drva jedan od najboljih i najmodernijih načina zaštite drvenih površina.

 

Kako bi vam dočarali koje su uopće prednosti ulja izvukli smo neke činjenice:

  • Ulja za zaštitu drva su prirodna i ekološka
  • Ne ostavljaju završni sloj nego prodiru duboko u drvo
  • Drvo dobiva prirodni izgled
  • Ulja usporavaju rast plijesni i gljivica
  • Mogu biti prozirna ili tonirana
  • Drvo se premazuje po sistemu „mokro na mokro“

Kod lakiranja drva postiže se samo površinska zaštita jer lak ostavlja sloj na površini drva. Oštećenjem laka, npr. grebanjem površine, drvo na tom djelu prestaje biti zaštićeno. Tada ne preostaje drugo nego brušenje laka i ponovno premazivanje. Za razliku od laka, ulje prodire duboko u drvo, ne ostavlja sloj na površini i pri tome drvo izgleda potpuno prirodno.

 

U ponudi imamo i tzv. „decking ulja“. To su prirodna ulja za zaštitu drvenih podova i otporna su na habanje. Za sve vaše upite stojimo na raspolaganju: info@pinel-krk.hr.

Malinska Krk Prodajni centar

Newsletter

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.