Priprema bazena za prezimljavanje

Jesenska priprema bazena za prezimljavanje ključna je faza ukoliko želite da Vas na proljeće dočeka bistra i čista voda  koju nije potrebno u potpunosti zamijeniti. Ovisno o vrsti bazen se preko zime ostavlja potpuno ili djelomično napunjen vodom (npr. betonski bazeni s keramikom ostaju napunjeni u potpunosti).  Kako bi se spriječilo onečišćenje bazenske vode mehaničkim nečistoćama (npr. lišćem) preporuka je zimi bazen i pokriti.

U vodi koja zimi stoji u bazenu:

- dolazi do stvaranja algi koje se talože na stjenkama bazena i zazelene vodu 

- dolazi do izdvajanja vodenog kamenca koji se također taloži na stjenkama
 
Kako bi se spriječili „zimski problemi“ bazenske vode preporučeno je koristiti IVEWINTER koji sprječava stvaranje algi i kamenca.

Zaleđivanje bazena, pri vrlo niskom temperaturama, može se spriječiti (u slučaju da bazen nema sustav grijanja vode) na slijedeći način:

 

-  na svakih cca 8 m2 vodene površine postaviti jednu ploču od stiropora (100x50x5 cm) s jedne strane opterećenu utegom da se djelomično potopi u vodu

- umjesto navedene ploče može se koristiti plastični kanister zapremine cca 10 l kojeg treba sa cca ¼ zapremine napuniti pijeskom kako bi djelomično bio potopljen
 
Tako ubačene ploče stiropora ili plastični kanistri sprečavaju stvaranje pritiska na zidove bazena ukoliko dođe do zamrzavanja vode, te se  time štiti bazen od oštećenja. 

Za više tehničkih informacija ivero.hr

 

Malinska Krk Prodajni centar

Newsletter

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.